Om te beginnen zijn we een vereniging zonder winstoogmerk, we zijn geen bedrijf. De fotografen, die lid zijn van onze vereniging, werken allen zelfstandig. Samen delen wij tips en tricks en helpen elkaar om beter te worden. We delen namelijk samen twee grote passies: Korfbal en fotografie. En die twee combineren is het leukste dat er is.

We organiseren dagen waarop we elkaar ontmoeten, we hebben een wekelijkse nieuwsbrief en we houden zo nu en dan een workshop waar we van elkaar leren. We delen ook onze kennis met elkaar. Daarnaast kunnen de aangesloten leden de links naar hun fotoseries op Korfbalfoto.nl plaatsen (zie “fotoseries”). Daarmee zijn de foto’s voor een groot publiek te vinden en te bestellen op verkoopsites zoals Oypo.

Zo nu en dan leveren we foto’s aan eventuele klanten. Daar moet dan wel een hoge kwaliteit voor gegarandeerd worden. Daarom werken we met categorieën. De fotografen die dit wensen worden door een beoordelingscommissie van experts beoordeeld en in categorie 1, 2, 3 of 4 geplaatst. Categorie 1 is de top, categorie 4 is nog in ontwikkeling. Vanaf categorie 3 en hoger mag de fotograaf fotolinks plaatsen en de sponsorkleding van onze sponsor Muta dragen. Categorie 1 wordt gevormd door de fotografen die op het hoogste niveau en ook regelmatig op internationale toernooien fotograferen.

Jarenlang zijn we als Korfbalfoto de vaste fotoleverancier voor het KNKV geweest. Met ingang van het seizoen 2023/2024 heeft het KNKV helaas besloten deze samenwerking te beëindigen en leveren we als vereniging geen foto’s of ondersteunende diensten meer aan het KNKV.

Ben je korfbalfotograaf en wil je lid worden?

Dat kan voor 35 euro per jaar. Nieuwe leden worden voorlopig ingedeeld in categorie 4 en daarna beoordeeld. Een misverstand is dat je dan wekelijks foto’s op moet leveren. Dat is absoluut geen verplichting. Als je alleen lid wilt worden om samen kennis te delen is dat ook prima. Alleen voor de hoogste categorieën gelden er enkele verplichtingen.
Voor meer informatie of aanmelden als lid, mail de secretaris: secretaris@korfbalfoto.nl